Počuli sme, že chce dobre zarábať. Chce, aby sa o neho štát postaral. Chce mať diaľnice všade naokolo. Chce, aby šinkansen každých desať minút zastavoval v Kraľovanoch. Chce, aby jeho deti chodili do kvalitnej školy, bola im poskytovaná kvalitná zdravotná starostlivosť a to je asi tak chcenie slovenského voliča zhruba zhrnuté.

Čo z toho môže slovenský volič dostať?

Z ponuky, ktorú má k dispozícii a z ktorej si môže vybrať, vzhľadom na osoby a obsadenie a hlavne s ohľadom na ich pôsobenie v minulosti, akurát tak - hovno. No a slovenský volič si dnes z toho dôvodu nevyberá to, čo tu chce, ale predovšetkým to, čo tu nechce. Stojí dve hodiny v kolóne pod Strečnom a pozerá na billboardy s apokalyptickými proroctvami, lebo slovenského voliča si hýčkať netreba, ani ho nič učiť, najjednoduchšie je naučiť ho báť sa, lebo keď sa slovenský volič bojí, devalvujú jeho, inak prirodzené požiadavky na riadenie štátu a na svet okolo neho. Strach zo ženy v habite, ktorá od hranice smerom do Svrčinovca tlačí káričku s celým majetkom a pod pazuchami nesie dve deti, to je pre slovenského voliča najviac, to je pre neho pocit, na základe ktorého sa bude rozhodovať. Nie plesnivé hajzle v nemocnici v Čadci a čakanie v poradovníku na vyšetrenie stvrdnutej pečene, ale buzerant z Bratislavy, ktorý mu chce rozvrátiť rodinu, to su problémy, ktoré dnes sužujú slovenského voliča.

A čo robí slovenský politik?

Tak ten predovšetkým nevie. Nevie ako dostavať diaľnicu, nevie čo robiť so školstvom a zdravotníctvom a preto slovenskému voličovi ponúka iba to, čo mu ponúknuť a dodať vie. Bludy a strach. Budeš sa aj naďalej trmácať po rozjebaných cestách, ale my ťa ochránime pred migrantmi! Budeš aj naďalej chodiť k lekárovi s eurami, decentne skrytými pod výmenným lístkom, ale my zastavíme gender ideológiu! Tvoje deti sa budú v škole učiť o inteligentnom dizajne a budú rovnako hlúpe ako ty, ale my sa nepodvolíme diktátu Bruselu! A to sa slovenskému voličovi prijať oplatí. Áno, nazvali sme to - devalvácia nárokov na vedenie. Príklad by si mohli zobrať napríklad hasiči. Síce ti zhorí stodola, lebo my už po novom nehasíme, ale my ti pozametáme na chodníku pred barákom jesenné lístie a to sa oplatí, mať pozametané. Nebudeš sa pozerať zo zadného okna na zhorenú stodolu, ale z predného, na pozametaný chodník. Zdajú sa vám hasiči s metlou absurdní? Ale to sa deje, to je dnešná realita a keď sa vám tá realita nezdá, zostáva vám už iba dúfať, že o tri dni túto hru na ochraňovanie, zastavovanie a nepodvoľovanie sa neprijme viac ako polovica spoluobčanov, lebo potom tu bude platiť, že jedna a jedna sú tri a potom sa o tom budeme rozprávať štyri roky. Potom sa niekto nebude podvoľovať dYktátu a zatiaľ čo vám požiarnici budú zametať chodník, vy budete premýšľať o tom, kde ste boli, keď držali logiku za gule a na čom dnes stoja základne premisy a základné pravdy o človeku (© Milan Majerský), okolo ktorých sa teraz vedú nekonečné náruživé debaty, s teraz už legitímnymi otázkami:

- dokáže jeden homosexuálny pár z Bratislavy rozvrátiť viac tradičných, bohabojných a v ústave zakotvených slovenských rodín, ako jeden lesbický?

- a prečo pliagu (© Milan Majerský) nekynožiť? Slovák, zbav sa svojho škodcu! (© Jozef Tiso)

- ako pokročila islamizácia Svrčinovca?

- prečo sa brániš, keď my chceme mier?

- a nie si ty náhodou agresor?

- nie je náhodou odsúdenie páchateľa marením výkonu trestného činu?

- jedna a jedna sú ešte tri, alebo už štyri?

- je vo hviezdach iba pravda, alebo už aj realita?

- co tu kurwa jest?

Vitajte vo svete problémov slovenského voliča a vo svete riešení slovenského politika, kde nič nefunguje a všetci sú spokojní.

(ibaže by nie)